Over mij

Mijn naam is Jan Mens. Ik ben werkzaam geweest als koopvaardij officier, officier bij de Koninklijke Marine en bij Schiphol Nederland bv als operationeel en technisch manager. Op dit moment ben ik directeur van IES asset management. Ik ben lid geweest van besturen van sportverenigingen en netwerkorganisatie. Binnen de wereld van MKB bedrijven ben ik sparringpartner voor directies. Maar naast dit inhoudelijke werk heb ik me ontwikkeld op het gebied van de psychologie. Waarom doen we dingen zoals we ze doen? Al 20 jaar ben ik coach in het bedrijfsleven en in de amateur sportwereld. Mijn coach kennis komt voort uit; coach opleidingen gebaseerd op de principes van Jung, geweldloze communicatie ontwikkeld door Marshall Rosenberg en systemisch werk van Bert Hellinger aangevuld met NLP en de Transactionele Analyse. Mijn trainer achtergrond komt voort uit de triatlon wereld. Ik ben gediplomeerd Triatlon Trainer (zwem-fiets-lopen). Daarnaast geef ik schaatstrainingen. Ik ben zelf nog triatleet op laag niveau en schaats marathons bij de masters.

Ik ben een gedreven persoon en heb geleerd om die gedrevenheid gepast en met mildheid in te zetten. Dat heeft het leven voor mezelf en voor de mensen in mijn omgeving makkelijker gemaakt. Ik ben iemand met de energie naar voren gericht maar kan goed omkijken om te evalueren en daarvan te leren. Leren en het creĆ«ren van een leerlandschap is een talent van mij. Daarnaast ben ik goed in het creĆ«ren van autonomie bij mensen en in organisaties. De donker kant van het leven is mij niet vreemd en dat maakt dat ik mensen die daar mee worstelen goed kan helpen. Binnen organisaties wordt ik veel gevraagd rond het thema leiderschap. 
Ik ben sterk analytisch en kan snel komen tot waar de schoen wringt. Samen kunnen we stap voor stap de weg in gaan die jou gaat helpen. Daarbij is altijd aandacht voor de balans tussen doelen en de mens..